Nyhet

Ny varslingsløsning

Altinn legger om sin varslingsløsning fra og med fredag den 8. november kl. 10:00, dette som følge av at nettsidene altinn.brreg.no og altinnett.brreg.no om kort tid vil bli faset ut.

Dette betyr at alle driftsvarslinger som omhandler feil, informasjon, planlagt vedlikehold samt releaser fremover bare vil bli publisert på www.altinndigital.no/driftsmeldinger og varslet på e-post og RSS-feed til de som ønsker dette. Vi jobber også med å få ut varslingene på vår åpne Slack kanal altinn.slack.com.

Etter fredag den 8. november kl. 10:00 vil det altså ikke bli sendt ut driftsvarsler fra Sharepoint listene https://altinn.brreg.no/sites/dokument2/Lists/Varsling%20av%20driftshendelser/AllItems.aspx og https://altinn.brreg.no/sites/fagsystemer/Lists/Announcements/AllItems.aspx lenger.

  1. Alle som ligger registrert i kontaktlistene i gammel SharePoint løsning vil automatisk bli lagt over til den nye varslingsløsningen, og satt opp til å abonnere på alle kategorier av varslinger (mer om de ulike kategoriene under)
  2. Dersom du kun har registrert deg på varslinger fra SharePoint og ikke ligger i en av kontaktlistene vil du ikke automatisk bli lagt over til ny løsning, men du må registrere deg for varslinger på nytt etter kl. 10:00 i dag (fredag den 8. november)
  3. Samtidig som vi legger om til ny løsning (altså fredag den 8. november kl. 10:00) vil det bli sendt ut et første varsel fra dette nye varslingssystemet
  4. Avsender av e-posten vil være "noreply-altinndigital@altinn.no" og i emnefeltet vil det stå "Driftsvarsling altinndigital"
  5. I e-posten finnes en lenke du kan følge for å endre hvilke kategorier du ønsker å bli varslet om samt for å melde deg av varsling
  6. Dersom du ikke mottar denne e-posten, sjekk først spamfilter/søppelpost
  7. Dersom du ikke mottar varsel fra noreply-altinndigital@altinn.no og ikke finner noe i spamfilter, må du gå inn og abonnere på varsel på nytt

www.altinndigital.no/driftsmeldinger kan du melde deg på/eller av varslingene. Det som i tillegg er nytt er at du etter påmelding til driftsvarsler mottar en samtykke e-post som må behandles før driftsvarslingene vil bli distribuert til deg.

De ulike kategoriene for varslinger du kan melde deg på er følgende:

Dette varselet legges først ut på både gammel og deretter på ny løsning (til de vi har e-post adresser til), og dersom dere ikke mottar varsel fra "noreply-altinndigital@altinn.no" ber vi dere gå inn og abonnere på nytt.

Vi håper dere blir fornøyde med den nye løsningen.

Hilsen Altinn sentralforvaltning