Driftsmeldinger

Vi oppdaterer deg på nye releaser og driftsmessige hendelser som kan være relevante for deg i tjenesteutviklingen.

Vi tilbyr også driftsvarsler på RSS. Dersom du ønsker å motta varslene i Slack via Altinn sin åpne kanal altinn.slack.com kan du bruke denne delingslenken.

Endring i innlogging med Altinn-koder
Innlogging med Altinn-koder er fjernet fra ID-porten i AT- og TT-miljøene.  Fram til september, vil du likevel kunne nå denne innloggingen ved å legge til denne url: /ui/Authentication. Vi anbefaler alle å ta i bruk testbrukere fra Tenor.  Se mer informasjon på www.altinndigtal.no I A2 REST/soap-grensenittene vil Altinn-pålogging fortsette å virke også etter september  2023, frem til disse API-tjenestene fases ut. Les mer her
Altinn 3 - Planlagt endring på Kubernetes tjenesten - Breaking Changes
Vi vil gjerne informere om en breaking change i Kubernetes tjenesten vi benytter til å drifte deres apper/tjenester i Altinn 3. Endringen som må utføres er knyttet til deployment charts. Alle app prosjekter har en mappe med navn deployment og det er innholdet i Chart.yaml filen som må oppdateres. https://docs.altinn.studio/nb/app/maintainance/dependencies/#deploymentDet anbefales å oppdatere til siste versjon av charts. I skrivende stund er dette versjon 2.8.0. Alle applikasjonseiere bør se over sine apper og påse at deres apper er oppdatert. Fristen for å oppdatere alle apper i produksjon er 30. september 2023. Det bør beregnes tid til å teste appen i TT02.Hvis dere har spørsmål eller bekymringer, vennligst ikke nøl med å ta kontakt med oss. Takk for deres forståelse og samarbeid! docs.altinn.studio Oppdatere avhengigheter i app – Altinn Hvordan oppdatere avhengigheter i en app.
Automatisk skjemamigrering fra tjenesteutviklingsløsningen (TUL) til PROD
Endring i rutiner for produksjonsetting av skjema og kodelister gjeldende fra 19. april 2023. Les mer her
TUL har flyttet til skyen og ny løsning er klar til bruk
Den nye TUL-løsningen er da produksjonssatt og åpen for alle tidligere brukere av gamle TUL. Løsningen oppdateres 26.09.2022, For mer info om hvordan du tar nye TUL i bruk, se infoside. Informasjon om nye TUL

Utgåtte driftsmeldinger

Altinn 3, PROD, Events:

Løst/Utgått

Det vil på tirsdag (26. september) kveld (kl. 21:00) bli en kort forsinkelse i push av hendelser fra Events i produksjon. Altinn har behov for å gjøre en operasjon som krever litt nedetid i håndtering av hendelser. Alle nye hendelser blir tatt i mot og lagret, men det blir en forsinkelse på mellom 5-10 minutter før de blir prosessert og pushet til hendelses abonnenter.

Altinn Produksjon: Ny release 18. september - versjon 23.9

Løst/Utgått

Release v23.9 deployes til Altinn Produksjon 18. september i tidsrommet kl. 08:00-22:00. Tjenesteeiere vil ikke kunne sende eller motta data i tidsrommet kl. 20:00-21:00. Alle forsendelser i dette tidsrommet legges i kø og vil bli håndtert etter utført deploy. Forsendelser fra sluttbrukersystemer vil ikke bli påvirket og vil gå som normalt.

PROD: Planlagt vedlikehold 16.08-2023 20:00 til 22:00

Løst/Utgått

Altinn vil gjennomføre rutinemessig vedlikehold onsdag 16.august. Det kan forekomme noe ustabilitet mellom kl 20-22.

Nettverksfeil som påvirker enkelte tjenester (Altinn 3-apps)

Løst/Utgått

Vi opplever nå en nettverksfeil som påvirker enkelte tjenester i Altinn (Altinn 3-apps). Vi jobber med å løse det.

Problemer med å logge inn i Altinn

Løst/Utgått

Det er for tiden problemer med å logge inn i Altinn. Forsøk senere

Altinn TT02: Ny release 11. september - versjon 23.9

Løst/Utgått

Release v23.9 deployes til Altinn TT02 11. september i tidsrommet kl. 09:00-19:00. Tjenesteeiere vil ikke kunne sende eller motta data i tidsrommet kl. 18:00-19:00. Alle forsendelser i dette tidsrommet legges i kø og vil bli håndtert etter utført deploy. Forsendelser fra sluttbrukersystemer vil ikke bli påvirket og vil gå som normalt.

Problemer med innlogging i Altinn

Løst/Utgått

Det er for tiden litt ustabilitet med å logge inn i Altinn. Du kan sjekke status her: https://status.digdir.no/

Nytt sertifikat for samtykke ble byttet i går onsdag 16. august

Løst/Utgått

Nytt sertifikat for Samtykke ble byttet onsdag 16.august. Dette er årsak til at noen har fått feilmeldinger knyttet til samtykke. Det nye sertifikatet er tilgjengelig her: https://www.altinn.no/api/metadata/jwk

Altinn produksjon: Ny release 21. august- versjon 23.8

Løst/Utgått

Release v23.8 deployes til Altinn produksjon 21. august i tidsrommet kl. 08:00-22:00. Tjenesteeiere vil ikke kunne sende eller motta data i tidsrommet kl. 20:00-21:00. Alle forsendelser i dette tidsrommet legges i kø og vil bli håndtert etter utført deploy. Forsendelser fra sluttbrukersystemer vil ikke bli påvirket og vil gå som normalt.

Altinn TT02: Ny release 14. august - versjon 23.8

Løst/Utgått

Release v23.8 deployes til Altinn TT02 14. august i tidsrommet kl. 09:00-19:00. Tjenesteeiere vil ikke kunne sende eller motta data i tidsrommet kl. 18:00-19:00. Alle forsendelser i dette tidsrommet legges i kø og vil bli håndtert etter utført deploy. Forsendelser fra sluttbrukersystemer vil ikke bli påvirket og vil gå som normalt.