Driftsmeldinger

Vi oppdaterer deg på nye releaser og driftsmessige hendelser som kan være relevante for deg i tjenesteutviklingen.

Vi tilbyr også driftsvarsler på RSS. Dersom du ønsker å motta varslene i Slack via Altinn sin åpne kanal altinn.slack.com kan du bruke denne delingslenken.

Utgåtte driftsmeldinger

Testmiljøet TT02 - Problemer med a-melding

Løst/Utgått

Vi har for tiden problemer med a-meldinger i testmiljøet. Dette medfører at innsendere ikke mottar tilbakemelding. Det jobbes med å løse feilen.

Kort nedetid på Altinndigital.no

Løst/Utgått

Grunnet planlagt vedlikehold i dag tirsdag 20. februar kl. 16:00 kan det bli noen få minutters nedetid på altinndigital.no.

Testmiljøet TT02 - Problemer med a-melding

Løst/Utgått

Det er for tiden problemer med a-meldinger i testmiljøet som fører til at innsendere ikke mottar tilbakemelding. Det jobbes med å løse feilen.

Endring i innlogging med Altinn-koder

Løst/Utgått

Innlogging med Altinn-koder er fjernet fra ID-porten i AT- og TT-miljøene.  Fram til september, vil du likevel kunne nå denne innloggingen ved å legge til denne url: /ui/Authentication. Vi anbefaler alle å ta i bruk testbrukere fra Tenor.  Se mer informasjon på www.altinndigtal.no I A2 REST/soap-grensenittene vil Altinn-pålogging fortsette å virke også etter september  2023, frem til disse API-tjenestene fases ut.

TT02: Ny publiseringsløsning/EPIserver i sky

Løst/Utgått

Vi har flyttet Infoportalen ut i skyen (Azure) og nå er ny publiseringsløsning mot testmiljø TT02 satt opp. Denne må brukes dersom dere ønsker å publisere innhold til TT02. Det er ikke lenger mulig å bruke gammel publiseringsløsning. Siden innhold som publiseres der, vil ikke bli speilet til TT02. Info om hvordan dere logger inn i ny publiseringsløsning finner dere her: https://www.altinndigital.no/nytt-i-altinn/infoportalen-til-azure/ Alle sider i Infoportalen vil også få en ny og oppdatert lenke/URL som viser at bruker er i Infoportalen (og ikke innlogget i Altinn): https://info.tt02.altinn.no/(resolves automatisk fra gammel url https://tt02.altinn.no/)

Det er for tiden treghet/stopp i Altinn. Vi jobber med å løse dette

Løst/Utgått

Det oppleves treghet etter innlogging, og noen ganger får en feilmelding "Oida! Dette gikk visst ikke.! Feilsøk pågår.

Vedlikehold, Altinn Storage i TT02, 8. januar 2024

Løst/Utgått

Når: 8. januar 2024, kl. 20:00-20:30 Det er behov for vedlikehold i lagringsløsningen til alle Apper i Altinn 3. Vedlikeholdet krever nedetid. Alle endringsoperasjoner, som det å skrive til databasen, vil blir stoppet. Dette vil ha konsekvenser for alle Apper som forsøker å skrive noe til storage. En bruker vil høyst sannsynlig oppleve å få meldingen: "ukjent feil". Sluttbrukersystemer vil antagelig få 500 - Internal Server error, fra Apper de kommuniserer med. Resten av Altinn vil fungere som normalt.

Husk: Vedlikehold, Altinn Storage i PRODUKSJON, 15. januar 2024

Løst/Utgått

Når: 15. januar 2024, kl. 20:00-20:30 Det er behov for vedlikehold i lagringsløsningen til alle Apper i Altinn 3. Vedlikeholdet krever nedetid. Alle endringsoperasjoner, som det å skrive til databasen, vil blir stoppet. Dette vil ha konsekvenser for alle Apper som forsøker å skrive noe til storage. En bruker vil høyst sannsynlig oppleve å få meldingen: "ukjent feil". Sluttbrukersystemer vil antagelig få 500 - Internal Server error, fra Apper de kommuniserer med. Resten av Altinn vil fungere som normalt.

Testmiljøet TT02 - Problemer med a-melding

Løst/Utgått

Vi har for tiden problemer med a-meldinger i testmiljøet ETM2 som fører til at innsendere ikke mottar tilbakemelding. Det jobbes med å løse feilen.

Problemer med innlogging i Altinn

Løst/Utgått

Det er for tiden problemer med å logge inn i Altinn (IDporten). Jobbes med å rette det.