Eksempler

Altinn er en suksesshistorie i digitaliseringen av offentlige tjenester. Her kan du la deg inspirere av historier fra etater og kommuner som har brukt Altinn i digitaliseringsarbeidet.

Kvinne som holder en mobil og lener seg på en eske. Fotografi.

Helsedirektoratet sparer millioner på heldigitalisering av søknader

Sykepleier, leger og annet helsepersonell må ha autorisasjon. Gjennom tjenesten Digital dialog gjøres dette nå digitalt – det sparer Helsedirektoratet mye penger på.

Mann i oransje arbeidsklær som ser på kamera. Fotografi.

Statsforvalterne i Nordland

Statsforvalterne sender brev digitalt gjennom Altinn. Det sparer miljøet for unødvendig bruk av papir og frigjør ressurser som kan brukes på andre samfunnsnyttige formål.

En familie på fire som ser smilende mot kamera. Fotografi.

Raskere lånesøknad med samtykke for Sparebank 1-kunder

Når SpareBank 1 sine kunder søker om lån, gir de sitt samtykke til at skattemelding og lønnsslipp hentes via Altinn. Det gjør søknadsprosessen enklere, og kundene får raskere svar på lånesøknadene sine.

Kvinne med hodetelefoner og mobil som ser til høyre. Fotografi.

Skatteetaten får god respons på bruk av varsling

Har du noen gang tenkt på hva som ligger bak at du får sms fra Skatteetaten om at skatteoppgjøret ditt er tilgjengelig? Det er Altinn varslingstjeneste som er i sving!

Kvinne som sitter ved et bord og ser på et nettbrett. Fotografi.

Politiet gir raskere tilgang til straffesaksdokumentene

Politidirektoratet har utviklet en løsning for digitalisering av straffesaker der sakspapirene sendes digitalt via Altinn.