Nyhet

Nye sider for API for datasystem og spesifikasjon av tjenester

Vi lanserer nye sider for spesifikasjon av skjema og tjenester som kan brukes av ekstern programvare. Tidligere lå denne informasjonen på Sharepoint, men 26. oktober blir den flyttet over til altinndigital.no.

I Altinn foregår mange av innsendingene via ekstern programvare. Spesielt innen regnskap og lønn er det mange datasystemer med integrasjon mot Altinn. Disse datasystemene må løpende oppdatere tjenestene når tjenesteeierne på sin side gjør endringer. De trenger da god oversikt over når tjenesteeierne endrer noe i en tjeneste og hva endringen er.

Tidligere har denne informasjonen ligget på Sharepoint, men som en del av overgangen til Digitaliseringsdirektoratet blir sidene flyttet. De blir samtidig frisket opp med mer moderne design som skal gjøre det mer oversiktlig og lettere å finne frem til informasjonen.

Hvem berører dette?

  • Programvareutviklere og andre som jobber med ekstern programvare som bruker Altinn
  • Tjenesteeiere som har gjort informasjonen tilgjengelig for ekstern programvare. Tjenesteeierne oppdaterer informasjonen i EPI-server og det har blitt sendt ut direkte informasjon til dem dette gjelder.

 

Fra 26. oktober blir de nye sidene gjort tilgjengelig her: altinndigital.no/datasystemer

Hvis du lurer på hva dette er, kan du lese mer under Altinn API for datasystem.